“TEXWEAROTS” Projesine Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Desteği
 

 

Fakültemiz öğretim üyesi Doç.Dr. Özgür Atalay’ın, giyilebilir robotik yapıların karşılaştığı sorunlara çözüm bulmayı hedefleyen “TEXWEAROTS” adlı projesi, AB Ufuk Avrupa Programı, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Başlangıç Düzeyi tarafından desteğe layık görüldü.

 
 
 
Fakültemiz Akademisyenlerine AB Ufuk Avrupa Programı Kapsamında MSCA Desteği
 

 

Öğretim üyelerimizden Doç.Dr. Özgür Atalay’ın ReTex adlı projesi ile Doç.Dr. Alper Gürarslan’ın SmartWaste adlı projesi AB Ufuk Avrupa Programı MSCA SE-2021 çağrısı kapsamında desteklenmeye değer görüldü. Sürdürülebilirlik teması öne çıkan projelerde farklı ülkelerden sanayi ve araştırma kuruluşları yer alacak.

 
 
"STEWART" Projesine TÜBİTAK-IraSME Desteği
 

 
Öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Özgür Atalay’ın yürütücüsü olduğu "STEWART" adlı proje IraSME çağrısı kapsamında desteklenmeye layık görüldü. İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünün de yürütücü kuruluşlardan biri olarak yer alacağı proje 24 ay süre ile çalışmalarına devam edecek. Proje kapsamında biyomedikal, tekstil, elektronik ve bilgisayar teknolojileri ile giyilebilir tekstil temelli sensörler kullanarak medikal e-tekstil ürünleri geliştirilecek.
 
 
 
Fakültemiz Akademisyenlerinin Projelerine Tübitak 1505 Desteği
 

 

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof.Dr. Banu Uygun Nergis ve Prof.Dr. Cevza Candan’ın Küçükçalık Tekstil ile hazırladıkları “Boşluklu (C Kesit) Bikomponent Filament İpliklerden Mamul, Akustik Özellikleri İyileştirilmiş Blackout (Işık Geçirmez) Kumaş Tasarımı” isimli TÜBİTAK 1505 projesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Programı çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı.

 
 
İki Akademisyenimiz Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde
 

 
Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç.Dr. Meltem Yanılmaz ve Doç.Dr. Özgür Atalay, Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan dünyanın en etkili bilim insanları arasında yerini aldı.
 
 
 
İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'22'den Öğretim Üyelerimize Gümüş Madalya
 

 

Fakültemiz öğretim üyeleri Prof.Dr. Burçak Karagüzel Kayaoğlu ve Doç.Dr. İkilem Göcek'in de buluş sahibi olarak yer aldığı "Dokunmamış Tekstil Yüzeyi Tabanlı Bir Mikro Akışkan Aygıt ve Üretim Yöntemi" adlı buluş, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'22'de gümüş madalya kazandı. 

 
 
Öğretim Üyemize En Çok Atıf Alan Makale Ödülü
 

 

Öğretim üyemiz Prof.Dr. Fatma Kalaoğlu’nun da yazarları arasında yer aldığı “Futuristic Clothes: Electronic Textiles and Wearable Technologies” adlı makale Wiley yayınevinin 2020-2021 yılı “En Çok Atıf Alan Makaleler” listesinde yer aldı.  

 
 
 
Fakültemiz Akademisyenlerine En Yenilikçi Bilimsel Temelli Proje Kategorisinde 2.’lik Ödülü
 

 

Fakültemiz akademisyenlerinden Doç.Dr. Umut Kıvanç Şahin, Araş.Gör. Hatice Açıkgöz Tufan, Araş.Gör. Elçin Emekdar ve Eren Perakende Ar-Ge Merkezi çalışanları Muhammed Fatih Yüksel ve Durul Büşra Dilden’in katkıları ile hazırlanan “One-Step Easy-Care & Softening Finishing of Knitted Cotton Fabric” isimli proje, RDCONF Ar-Ge ve İnovasyon Ödülleri 2021, En Yenilikçi Bilimsel Temelli Proje kategorisinde ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

 
 
Dr. Seyed Maosour Bidok’un Fakültemizi Ziyareti
 

 

İran Yazd Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği Bölümünde görev yapan Doç.Dr. Seyed Maosour Bidok, 2022 yılı Eylül ayı itibariyle fakültemizde misafir öğretim üyesi olarak bulunuyor. 1 yıl boyunca fakültemizde akademik çalışmalar gerçekleştirecek olan Dr. Bidok’un uzmanlık alanları arasında sürdürülebilirlik, tekstil baskı yöntemleri ve tekstil apre kimyasalları gibi konular yer alıyor.

 
 
 
Faydalı Model ve Patentler
 

 

Fakültemiz öğretim üyeleri Prof.Dr Cevza Candan ve Prof.Dr. Banu Uygun Nergis ile Yenilikçi Teknik Tekstiller YL Programı mezunumuz Bilge Koyuncu “Aktif Hareket Kontrolü Sağlayan Elektronik Diz Kelepçesi” çalışması ile faydalı model, öğretim üyemiz Doç.Dr. Özgür Atalay ve Tekstil Mühendisliği Doktora Programı öğrencimiz Ayşe Feyza Arslan “Yumuşak Robotik Uygulamalar için Aktüatörler” çalışması ile patent almaya hak kazandı.

 
 
“Geçmişten Günümüze Tekstil Makineleri” Sergisi İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde Açıldı
 

 

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) sponsorluğunda hayata geçirilen “Geçmişten Günümüze Tekstil Makineleri” Sergisi 9 Aralık’ta İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde açıldı. Türkiye’de üniversite bünyesinde yer alan tekstil alanındaki ilk laboratuvar test cihazları sergisi olma özelliğini taşıyan sergide  özellikle 1950 -1960’lı yıllarda imal edilmiş, lif, iplik ve kumaş yapılarının çeşitli fiziksel ve kimyasal testlerinde kullanılan cihazlar bulunuyor.

 
 
 
“International Textile and Fashion Congress (ITFC2023)” İçin Geri Sayım Başladı
 

 

Üniversitemizin 250. yılı etkinlikleri kapsamında, fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan “International Textile and Fashion Congress (ITFC 2023)" 16-17 Mart 2023 tarihlerinde İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü'nde gerçekleşecek. Birçok farklı ülkeden akademisyenleri ve sanayi temsilcilerini bir araya getirecek olan kongrenin temasını geleceği şekillendiren yenilikçi tekstiller ve moda trendleri oluşturacak.

 
 
Tekstil Mühendisliği Öğrencilerimize TÜBİTAK 2209-A Proje Desteği – 2021/2. Dönem
 

 

Tekstil mühendisliği Bölümünden 21 öğrencimiz toplam 12 farklı proje ile TÜBİTAK 2209-A, 2021 yılı 2. proje dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler fakültemiz öğretim üyeleri Doç.Dr. Özgür Atalay ve Doç.Dr. Alper Gürarslan’ın danışmanlığında yürütülecek.

 
 
 
Tekstil Mühendisliği Öğrencilerimize TÜBİTAK 2209-A Proje Desteği – 2022/1. Dönem
 

 
Tekstil mühendisliği Bölümünden 6 öğrencimiz toplam 3 farklı proje ile TÜBİTAK 2209-A, 2022 yılı 1. proje dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler fakültemiz öğretim üyeleri Doç.Dr. Umut Kıvanç Şahin ve Doç.Dr. Alper Gürarslan’ın danışmanlığında yürütülecek.
 
 
TÜBİTAK Star Programı ile Öğrencilerimize Burs Desteği
 

 

Tekstil Mühendisliği Bölümünden 9 lisans öğrencimiz, fakültemizde aktif olarak yürütülen Tübitak projelerinde bursiyer olmaya hak kazandı. Öğrencilerimiz, Doç.Dr. Özgür Atalay, Doç.Dr. Alper Gürarslan ve Dr.Öğr.Üyesi İpek Yalçın Eniş’in yürütücülüğündeki çeşitli projelerinin deneysel süreçlerine bursiyer olarak katkı sunacak. 

 
 
 
2022 Yılı Ar-Ge Projeleri
 

 
TÜBİTAK, BAP, Avrupa Birliği gibi iç ve dış kaynaklı fonların yanı sıra sanayi tarafından da desteklenmeye hak kazanan Ar-Ge projelerimize bu yıl, 5 adet daha dış kaynaklı proje eklendi. Proje konuları arasında, sürdürülebilir akıllı tekstiller, yenilikçi izolasyon malzemeleri, elektronik tekstil malzemeleri, bikomponent lif içerikli akustik tekstiller gibi çok farklı başlıklar yer alıyor.
 
 
FutureTech Yarışması’ndan Fakültemize 2.'lik ve 3.'lük Ödülü
 

 

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen, teknik tekstiller temalı FutureTech yarışmasında Fakültemiz Araştırma Görevlisi Janset Öztemur ve Mühendis Semih Özkür’ün Biotexcover isimli projesi 2.'lik, Tekstil Mühendisliği Lisans ve Yenilikçi Teknik Tekstiller Yüksek Lisans Programı mezunumuz Bilge Koyuncu’nun Akıllı Suit/Wetsuit Tasarımı isimli projesi 3.’lük ödülüne layık görüldü.

 
 
 
30. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'ndan Fakültemize 3.’lük Ödülü
 

 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 30. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda, fakültemiz Araştırma Görevlisi Melis Küçükyılmaz “Margot” isimli koleksiyonu ile 3.lük ödülünü almaya hak kazandı.

 
 
Girişimcilik ve İnovasyon Yarışması’ndan Öğrencilerimize 1.’lik ve 3.’lük Ödülü
 

 

İHKİB’in düzenlemiş olduğu Girişimcilik ve İnovasyon Yarışması’nda Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Alya Bostani’nin yer aldığı NOVATOR Takımı "Konfor Özellikleri İyileştirilmiş, Sürdürülebilir, Antibakteriyel Doktor Önlüğü Tasarımı" ile 1.’lik, Betül Özçakmak’ın yer aldığı B-Creative Takımı ise "Yenilikçi ve Sürdürülebilir Kıyafet Bakım Etiketi Tasarımı" ile 3.’lük ödülünü almaya hak kazandı.

 
 
 
Moda Tasarımı Programı Öğrencimizin ITU X IPEKYOL Koleksiyonu Satışta
 

 

Moda Tasarımı Programı öğrencimiz Nazlı Akan’ın, “Motivational Fun” ITU X IPEKYOL koleksiyonu satışa sunuldu. İpekyol iş birliği ile hazırlanan sekiz parçalık ilkbahar koleksiyonu, sanal dünyanın eğlenceli havasından detaylar barındırıyor.  

 
 
İTKİB’den Fakültemize Çekme Cihazı Bağışı
 

 

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB), Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarımıza Çekme Cihazı (Zwick, Almanya) hibe etti. Birçok iplik ve kumaş mukavemet testinin gerçekleştirilmesine olanak tanıyan ve mekanik testlerde kilit öneme sahip olan cihaz, TÜRKAK tarafından akredite edilen laboratuvarımızın endüstriyel hizmetlerinde ve akademik çalışmalarında kullanılmaya başlandı.

 
 
 
Texhibition İstanbul'da Yerimizi Aldık
 

 
İTHİB’in katkılarıyla düzenlenen, kumaş ve tekstil aksesuarı üreticilerini geniş bir yelpazede bir araya getiren Texhibition İstanbul, 21-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi olarak katılım gösterdiğimiz fuarda ziyaretçilerimizi ağırlayarak akademi - sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaptık.
 
 
İTÜ Mezun Söyleşilerinde Tekstil Mühendisliği Mezunlarımız Yer Aldı
 

 

Tekstil Mühendisliği 2010 mezunumuz, Orta Anadolu Pazarlama ve Yıkama Müdürü Zennure Danışman ve 2003 mezunumuz, LC Waikiki Satın Alma Direktörü Burak Çoşkun İTÜ Mezun Söyleşileri’ne konuk oldu. Sektörün mevcut durumuna, yenilikçi yönlerine, geleceğine değindikleri bu keyifli söyleşide kendi öğrencilik yıllarından hikayelere de yer verdiler. 

 
 
 
Tekstil Mühendisliği Öğrencilerimiz Sektörün Lider İsimleriyle Buluştu
 

 

Tekstil Mühendisliğine Giriş dersi kapsamında birinci sınıf öğrencilerimiz mesleklerini sektörün lider temsilcilerinden dinleme fırsatı buldu. Teknik tekstillerden sürdürülebilirliğe, yenilikçi Ar-Ge faaliyetlerinden dijital pazarlamaya dek birçok başlıkta deneyimlerini paylaşan katılımcılar, öğrencilerimizin tekstil mühendisliği üzerinde farkındalık kazanmalarına katkıda bulundu.

 
 
Tekstil Mühendisliği Lisansüstü Tezleri
 

 

Lisansüstü eğitim, bölümümüzün yenilikçi ve nitelikli Ar-Ge faaliyetlerinin devamlılığını sağlamanın en önemli göstergesidir. Günümüzde akademik kariyer düşünenlerin yanı sıra, sanayi çalışanlarının da büyük ilgi gösterdiği Tekstil Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora Programlarımız 2022 yılı içerisinde beş mezun verdi. Ayrıca, disiplinler arası müfredatıyla birçok branştan öğrencinin başvurusuna açık olan Yenilikçi Teknik Tekstiller Yüksek Lisans Programımız da ilk mezununu sanayi ile buluşturdu. 

 
 
 
2022 Yılı Tekstil Mühendisliği Programı Lisans Bitirme Tasarım Projeleri
 

 

Tekstil Mühendisliği Programı öğrencilerimiz lisans bitirme tasarım projelerini başarıyla gerçekleştirdi. 2022 yılında tamamlanan 24 adet Bitirme Tasarım Projesiyle 63 öğrencimiz iş hayatlarına ilk adımı attılar. Öğrencilerimiz sürdürülebilirlik, yenilikçi kompozit malzemeler, tekstil bitim apreleri ve işlemleri, fonksiyonel elyaf ve giysi tasarımları, hazır giyim gibi konularda yaptıkları projelerle araştırma yaptıkları alanlarda bilgi birikimi elde ettiler.

 
 
Kampüsümüzde 249. Yıl İTÜ Günü Coşkusu
 

 

İTÜ 249. yıl etkinlikleri kapsamında, Tekstil Mühendisliği’nde 20. ve 30. yılını dolduran mezunlarımız, temsili mezuniyet töreni için fakültemizde buluştu. 1990, 1991 ve 1992 ile 2000, 2001 ve 2002 yılı mezunlarını bir arada ağırladığımız Mezunlar Günü etkinliğimiz, 100’ün üzerinde mezunumuzun katılımıyla gerçekleşti. Emekli öğretim üyemiz Prof.Dr. Bayram Yüksel’in konuşma yaptığı etkinlikte mezunlarımız öğrencilik yıllarını yad etti.

 
 
 
Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerimizin Mezuniyet Sevinci
 

 

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan İTÜ lisans ve lisansüstü mezuniyet töreni 28 Temmuz 2022 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Törende, 70’i lisans ve 20’si yüksek lisans olmak üzere toplam 90 öğrencimiz kep atarak mezuniyet coşkusunu aileleri ve arkadaşları ile birlikte yaşadı. 


 
 
Öğretmenler Günü
 

 
Fakültemize katkı sunan tüm akademisyenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!
 
 
 
Fakültemizde Veda Töreni
 

 
Fakültemizin Kurucu Dekanı Prof.Dr. Bülent Özipek Temmuz 2022’de emekli oldu. Kendisi ile birlikte emekli olan Mühendis Hamdi Demirler’e ve fakülteden ayrılan araştırma görevlilerimiz Pelin Altay, Havva Başkan Bayrak, Hatice Tufan Açıkgöz ve Betül Kalebayır Dağparçası’na veda töreni gerçekleştirildi. Ekim 2022’de emekli olan Prof.Dr. Nuray Uçar ve Kasım 2022’de emekli olan Prof.Dr. Gülay Özcan için emeklilik töreni 2022-2023 bahar döneminde gerçekleşecek.
 
 
İTÜBİDB Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır
İTÜ E-Bülten Aydınlatma Metni
E-Bülten Listesinden Ayrıl