Doç. Dr. Alper Gürarslan’nın yürütücülüğünü üstlendiği “Gözenekli Aljinat Lifi ve Aktif Yara Örtüsü Geliştirilmesi” isimli TÜBİTAK 3501 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Projede, yaraların iyileşme sürecinde aktif rol oynayacak ve yara iyileşme sürecini kısaltacak bir yara örtüsü geliştirilecek.  Lif, polimer, tekstil, malzeme ve fizyoloji disiplinlerinin kesişim noktasında olan çalışma dahilinde, öncelikle yeni bir lif üretilip sonraki süreçte anti-bakteriyel yara örtülerinin üretilmesi ve geliştirilen yara örtülerinin fiziksel özelliklerinin incelenmesi hedefleniyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Serap Kuruca’nın danışmanlığında ilerleyecek olan çalışma, anti-bakteriyel yara örtülerinin yara iyileşme sürecindeki rolünü tayin etmek amacıyla fiziksel testlerin yanı sıra in-vitro ve in-vivo deneylerin de gerçekleştirilmesi öngörülüyor. 3 yıl sürecek olan projede 2 lisansüstü öğrencisi bursiyeri görev alacak.

3501 lansman foto