Doç. Dr. Meltem Yanılmaz'a TÜBA Ödülü
 

 
Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Yanılmaz, mühendislik bilimleri alanında TÜBA 2021 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü almaya hak kazandı.
 
 
 
Doç. Dr. Meltem Yanılmaz ve Doç. Dr. Özgür Atalay Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde
 

 
Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının belirlendiği liste yayımlandı. Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Meltem Yanılmaz ve Doç. Dr. Özgür Atalay, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almaya hak kazandı.
 
 
Doç. Dr. Özgür Atalay'ın projesi TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacılar Programı Desteği Almaya Hak Kazandı
 

 
Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Atalay’ın “Düşük Ayak Sendromu için Tekstil Tabanlı Robotik Yapıların Geliştirilmesi” adlı projesi TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacılar Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projenin, Türkiye'nin yumuşak robotik ve tıp alanındaki rekabetçiliğine katkıda bulunarak yeni teknolojilerin oluşturulmasına katkı sunması hedefleniyor.
 
 
 
Doç. Dr. Alper Gürarslan ve Dr. Öğr. Üyesi İpek Yalçın Eniş'in Projelerine Tübitak 1001 Desteği
 

 
Tübitak 1001 Projeleri, 2021 I. Dönem başvuru sonuçları açıklandı. Değerlendirmeye alınan 2233 projeden, 247’si desteklenmeye hak kazandı. Desteklenen projelerin ikisi fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Alper Gürarslan ve Dr. Öğr. Üyesi İpek Yalçın Eniş yürütücülüğünde hayata geçecek.
 
 
Doç. Dr. Meltem Yanılmaz'ın Projesi Horizon 2020 Programı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı
 

 
Horizon 2020 Programı Marie Sklodowska-Curie Burs ve Dolaşım Destekleri (MSCA) Bireysel Burslar 2020 çağrısı kapsamında öğretim üyemiz Doç. Dr. Meltem Yanılmaz’ ın “Composite Solid Electrolyte development for all solid state Lithium Batteries” başlıklı projesi Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı. 
 
 
 
Doç. Dr. İkilem Göcek'in Projesi Newton-Katip Çelebi Fonu ile Desteklendi
 

 
Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. İkilem Göcek'in yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje, Newton-Katip Çelebi Fonu tarafından desteklenmeye hak kazandı. İngiltere'den Coventry Üniversitesi ile birlikte yürütülen proje kapsamında, tekstil yüzeylerinin iletken hale getirilmesi ve robotlara entegre edilmesi sayesinde ileri yaştaki bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak "dost" robotların tasarlanması hedefleniyor.
 
 
Doç. Dr. Alper Gürarslan'a TÜBİTAK 3501 Desteği
 

 
Doç. Dr. Alper Gürarslan’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Gözenekli Aljinat Lifi ve Aktif Yara Örtüsü Geliştirilmesi” isimli TÜBİTAK 3501 projesi desteklenmeye hak kazandı. Projede, yaraların iyileşme sürecinde aktif rol oynayacak ve yara iyileşme sürecini kısaltacak bir yara örtüsü geliştirilmesi hedefleniyor. 
 
 
 
Dr. Gülçin Baysal'a En Başarılı Tez Ödülü
 

 
Tekstil Mühendisliği Doktora Programı mezunumuz Dr. Gülçin Baysal'ın, Prof. Dr. Burçak Karagüzel Kayaoğlu danışmanlığında tamamlamış olduğu doktora tezi "İTÜ 2020 Lisansüstü En Başarılı Tez Ödülleri" kapsamında seçilen 13 tez arasında olmaya hak kazandı.
 
 
2021 Yılı Ar-Ge Projeleri
 

 
TÜBİTAK, BAP, Avrupa Birliği gibi iç ve dış kaynaklı fonların yanı sıra sanayi tarafından da desteklenmeye hak kazanan Ar-Ge projelerimize bu yıl yenileri eklendi. 2021 yılında başlayan 3 adet dış kaynaklı ve 7 adet  iç kaynaklı proje ile fakültemizin proje bütçesi bu yıl ikiye katlandı. Proje konuları arasında, doku mühendisliği çalışmaları, atık geri dönüşümü, akıllı tekstiller, mikroplastik sorunu, membran yüzeyler, koruyucu tekstiller, robotik yapılar, balistik uygulamalar gibi çok farklı başlıklar yer alıyor.
 
 
 
2021 Yılı Akademik Yayınları
 

 
Fakültemiz bünyesinde yürütülen Ar-Ge projelerinin en önemli çıktıları arasında literatüre kazandırılan uluslararası yayınlar geliyor. Fakültemizde 2021 yılında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı bir önceki yıla göre artış göstererek 2.02’ye ulaştı. Ayrıca, basıldığı derginin %25'lik başarı sıralamasında yer aldığının bir göstergesi olan Q1 kategorisindeki yayın sayısında ise bir önceki seneye göre dikkat çeken bir artış (%200) görülüyor.
 
 
2021 Yılı Tekstil Mühendisliği Lisansüstü Tezleri
 

 
Ar-Ge projelerinin devamlılığında ve nitelikli yayınların literatüre kazandırılması noktasında lisansüstü öğrencilerimizin katkısı oldukça büyük. Tekstil Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora Programlarımız 2021 yılı içerisinde 12 mezun vererek, fakültemizde yürütülen disiplinler arası çalışmaların zengileşmesine ve Ar-Ge kültürünün yerleşmesine öncülük ediyor.
 
 
 
Dr. Mohd Nadeem Shah Syed Bukhari'nin Fakültemizi Ziyareti
 

 
Qingdao Üniversitesi, Tekstil ve Konfeksiyon bölümü araştırmacıları arasında yer alan Dr. Mohd Nadeem Shah Syed Bukhari, Türkiye Sözleşmesi Bursları kapsamında doktora sonrası araştırmalarını fakültemizde gerçekleştirecek.
 
 
Fakültemiz Projelerine Teknofest'ten İki Ödül
 

 
Tekstil Mühendisliği Doktora Programı öğrencimiz Ayşe Feyza Yılmaz’ın araştırmacı olarak yer aldığı ve fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür ATALAY’ın, Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan İNCE ile birlikte yürütücülüğünü üstlendiği İTÜ Soft Sensors Lab. çalışma grubu projeleri Teknofest’ten iki ayrı kategoride ödül kazandı.  
 
 
 
TÜBİTAK Star Programından Tekstil Mühendisliği Öğrencilerimize Burs Desteği
 

 
Lisans öğrencilerine Ar-Ge kültürü kazandırmayı hedefleyen TÜBİTAK Star programı kapsamında burs almaya hak kazanan öğrenciler açıklandı. Fakültemiz 3. sınıf öğrencisi Murat Mula ve 2. sınıf öğrencisi Fehmi Cengiz de kazananlar arasında yerini aldı.
 
 
Endüstriyel Hizmet Laboratuvarımız TÜRKAK akreditasyonu yenilendi
 

 
TÜRKAK akreditasyonu 2021 yılında yenilenen İTÜ Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarımız endüstriye güvenilir hizmet vermeye devam ediyor. Laboratuvarımızda, 23’ünün akredite olduğu toplam 71 adet fiziksel ve kimyasal test imkanının yanı sıra uzman akademisyenlerin katkı sunduğu görüş testleri de yer alıyor.
 
 
 
Ar-Ge Merkezlerimiz İTÜPleks ile Endüstriyel hizmete açıldı
 

 
Fakültemiz akademisyenleri ve öğrencilerinin projelerini yürüttüğü, gelişmiş teknolojik alt yapı ve test imkanlarına sahip Ar-Ge Merkezlerimiz İTÜPleks sistemi üzerinden endüstriyel hizmete açıldı. Akustik performans testlerinden, kompozit malzeme üretimine, SEM analizinden, nanolif yüzey üretimine dek uzanan ve uzmanlık gerektiren süreçlerde görüş raporları veren Ar-Ge Merkezlerimiz akademi ile sanayiyi buluşturuyor.
 
 
Kipaş Holding'den Tekstil Mühendisliği Öğrencilerine Staj Desteği
 

 
Kipaş Holding, fakültemiz Tekstil Mühendisliği lisans öğrencilerine iplik, dokuma, boya-terbiye ve laboratuvar alanlarında staj desteği verdi. Program kapsamında, Kipaş Holding ev sahipliğinde yaklaşık 60 öğrencimiz lisans eğitiminde aldıkları teorik ve uygulamalı bilgileri pekiştirme fırsatı buldu.
 
 
 
Tüm Öğrencilerimiz "Tercihim Tekstil Mühendisliği" Bursundan Faydalanıyor
 

 
2019 yılında, tekstil sektöründe nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için üniversite sınavında ilk 80 bine giren ve ilk 5 tercihinden birini tekstil mühendisliği seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere asgari ücrete kadar burs projesi hayata geçti. Bu burs ile birlikte 2021 yılı Tekstil Mühendisliği Bölümümüzün taban puanında %80 artış gözlendi.
 
 
Lisans Öğrencilerimizin Mezuniyet Coşkusu
 

 
250. yılını kutlamaya hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 247. yıl ve 248. yıl lisans mezuniyet törenleri pandemi koşullarına göre alınan tedbirler çerçevesinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde, 9-10 Eylül tarihlerinde coşkuyla kutlandı.
 
 
 
2021 Yılı Lisans Bitirme Tasarım Projeleri
 

 
2021 yılı içerisinde Tekstil Mühendisliği Programında 20 adet bitirme tasarım projesi ile toplam 65 öğrencimiz iş hayatına ilk adımı attı. Giyim teknolojileri, yenilikçi iş modelleri, sürdürülebilirlik, giyilebilir sensörler, tekstil tabanlı kompozitler, yenilikçi kaplama ve bitim işlemleri gibi güncel konu başlıkları üzerinde tamamlanan bu projeler, öğrencilere merak ettikleri konularda araştırma yapma ve uzmanlaşma imkanı tanıyor.
 
 
Kariyer Danışmanlığı Dersimize Mezunlarımız Konuk Oldu
 

 
Üçüncü sınıf öğrencilerimiz, Kariyer Danışmanlığı dersi kapsamında mezunlarımız ile buluştu. Sektörde edindikleri deneyimleri ve hayat tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan mezunlarımız, yurt dışında lisansüstü eğitim, tekstil teknolojilerinin gelişimi, tekstilde sürdürülebilirlik, günümüzde tekstil sektörünün konumu, Türkiye’de tekstil ihracatı ve alternatif malzeme arayışları gibi çok çeşitli konularda öğrencilerimizin kariyer hedeflerine yön verdi. 
 
 
 
Tekstil Mühendisliğine Giriş Dersimizde Öğrencilerimiz Sektörün Lider İsimleriyle Buluştu
 

 
Tekstil Mühendisliğine Giriş dersi kapsamında birinci sınıf öğrencilerimiz mesleklerini sektörün lider temsilcilerinden dinleme fırsatı buldu. Teknik tekstillerden sürdürülebilirliğe, yenilikçi Ar-Ge faaliyetlerinden dijital pazarlamaya dek birçok başlıkta deneyimlerini paylaşan katılımcılar, öğrencilerimizin Tekstil Mühendisliği üzerinde farkındalık kazanmalarına katkı sağladı.
 
 
Tekstil Mühendisliği Lisansüstü Programları
 

 
Tekstil Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora Programlarımız, bilimsel araştırma-geliştirme disiplinine sahip, tekstil bilgisini ilişkili diğer konular ile harmanlayabilen, alanında yetkin yüksek mühendis ve doktor adayları yetiştiriyor. 2021 yılında 50’nin üzerinde kayıtlı öğrencisi bulunan programlarımız her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.
 
 
 
Yenilikçi Teknik Tekstiller Lisansüstü Programı
 

 
Yenilikçi Teknik Tekstiller Yüksek Lisans Programımız, öğrenci alımı yaptığı ilk günden beri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu program, tekstil mühendisliği mezunları kadar kimya, polimer, malzeme gibi birçok temel bilim ve mühendislik bölüm mezunlarını da bir araya getiriyor. Özellikle sektör çalışanlarının ilgisini toplayan programımızda kayıtlı toplam 41 öğrenci yer alıyor. Program kapsamında nano malzemeler, kompozit yapılar, doğal boyar maddeler ve akıllı tekstiller gibi farklı konularda tez çalışmaları yürütülüyor.
 
 
Hazır Giyim Perakende ve Moda Yönetimi Lisansüstü Programı
 

 
Türkiye’nin hazır giyim ve perakende üzerine eğitim veren ilk ve tek tezsiz yüksek lisans programı olan Hazır Giyim ve Perakende Yüksek Lisans Programımız (ikinci öğretim), iş hayatını tekstil sektöründe sürdürenlerin yanı sıra hazır giyim ve perakende alanlarına ilgi duyan herkese profesyonel bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Bugüne kadar 61 mezun veren programımızda 2021 yılında kayıtlı 22 öğrencimiz bulunuyor.
 
 
 
Flatout901: Moda Tasarımı ve Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı Öğrencilerimizin Markası
 

 
Flatout901 markasının kurucuları, Moda Tasarımı ve Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı öğrencilerimiz Nazlı Akan ve Yiğit Özer, Mayıs 2020’de çalışmalarına başladıkları ilk koleksiyon olan ‘’First Drop’’u Aralık ayında piyasaya sundu.
 
 
Öğrencimiz Alara Alarcin'in Tasarımları FIT Graduation Exhibition 2021'de Sergilendi
 

 
Moda Tasarımı Programı öğrencimiz Alara Alarcin’in “Oriental Breeze” isimli patchwork elbiseden oluşan çalışması FIT Graduation Exhibition 2021 – AAS’de sergilenmek üzere seçildi. Öğrencimizin tasarımları doğu kültüründen, modern Mısır ve Hint sanatından esintiler taşıyor.
 
 
 
Öğrencimiz Yasemin Topçu'nun Tasarımları Adreno for Life Markasıyla Hayata Geçiyor
 

 
Moda Tasarımı Programı Girişimcilik dersi kapsamında Adreno firması ile ortak gerçekleştirilen "Slogan İçeren Paketleme Tasarım Projesi"nde, öğrencimiz Yasemin Topçu'nun tasarımları seçildi. Adreno ürünleri yakın zamanda öğrencimizin tasarladığı paketler içerisinde müşteriler ile buluşacak.
 
 
Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Uluslararası Ortak Lisans Programı
 

 
İTÜ SUNY iş birliği ile çift diploma imkanı sunan Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Uluslararası Ortak Lisans Programı, öğrencilerine hem İstanbul’da hem de Newyork’ta eğitim alma olanağı tanıyor. ABD’de bir yıl çalışma hakkına sahip olan mezunlar, küresel tekstil sektörünü yakından tanıma fırsatı yakalıyor.  Programımıza kayıtlı 47 öğrenci bulunuyor. 
 
 
 
Moda Tasarımı Uluslararası Ortak Lisans Programı
 

 
İTÜ - SUNY iş birliği ile çift diploma imkanı sunan Moda Tasarımı Programımızda öğrenciler, dünyanın en iyi üç moda okulu arasında yerini alan FIT’de eğitim alma fırsatı yakalıyor. Aynı zamanda, mezunlarına ABD’de bir yıllık çalışma hakkı sunan Moda Tasarımı Programımıza kayıtlı 114 öğrenci bulunuyor.
 
 
İTÜBİDB Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır
İTÜ E-Bülten Aydınlatma Metni
E-Bülten Listesinden Ayrıl