Flatout901 markasının kurucuları, Moda Tasarımı ve Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı öğrencilerimiz Nazlı Akan ve Yiğit Özer, Mayıs 2020’de çalışmalarına başladıkları ilk koleksiyon olan ‘’First Drop’’u Aralık ayında web siteleri üzerinden satışa çıkardı.

Marka oluşumu ile ilgili süreci, Nazlı Akan şöyle ifade ediyor: “Flatout901, bir hayal ile beraber iki arkadaşın ortak birikimlerinin bir araya gelmesi ve çevrelerinden aldıkları destekle doğdu. Bir işe başlamak için bolca düşünmek gerekir fakat harekete geçmezseniz sadece düşünmekle kalırsınız. Biz kendimize o an ‘’başlamalıyız’ dedik ve önümüze çıkan tüm engellere rağmen hayalimize giden yolda ilk adımı atmış olduk. Bir moda tasarım ile bir tekstil pazarlama öğrencisinin birleşimi ciddi anlamda bizi 1-0 öne taşıdı. Fikirleri aynı olan iki arkadaş değildik ama birbirimizi tamamlamayı çok iyi biliyorduk.  Ürünlerimizde kendi hayatımızdan ve hayallerimizden parçalar koymaya çalıştık, bazılarını sadece biz anlasak da insanların üzerinde görmek çok heyecan verici oluyor. İlhamımızda farklı elementleri birleştirsek de ‘’sokak’’ her zaman en önemli rolu oynadı. Kaykay ilk koleksiyonumuzun yapı taşını oluştururken, yaz koleksiyonumuzda ise sörf temasını, içine biraz da bizden bir şeyler katarak Flatout901 ile harmanlamayı düşünüyoruz.”

Marka, 2022 yılında satış kanallarını genişleterek, tasarımcılarının hikayelerini dünyanın her yerinde anlatmayı hedefliyor.


flatout