Prof. Dr. Bülent ÖZİPEK (Kurucu Dekan) (2004-2008)

bülent-özipek
Özgeçmiş

İngiltere, Leeds Üniversitesi'nde 1982 yılında Doktorasını tamamladı. İ.T.Ü. Makina Fakültesi Dekan Yardımcılığını yaptı (1994 - 1998). İ.T.Ü. Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’ni kurdu ve Kurucu Dekanlığını yaptı (Aralık 2004 - 2008).  İstanbul Teknik Üniversitesi-Fashion Institute of Technology arasında yapılan işbirliği sonucunda 2004 yılında  açılmış olan “Moda Tasarımı” ve “Tekstil Geliştirme ve Pazarlama” programlarının kurucusudur. SCI’ya kayıtlı “Textile Research Journal" dergisinin "Editoral Advisory Board" üyesidir.

Prof. Dr. Emel ÖNDER KARAOĞLU (2008-2015)

emel-onder

Özgeçmiş

10.06.1961, Ankara  doğumludur.  Lisans öğrenimini Ege Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde 1982 yılında, doktora öğrenimini Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı’nda 1989 yılında tamamlamıştır.  Meslek yaşamına Ege Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlamış, 1989-1994 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yapmıştır. Koç Grubuna ait Bozkurt Mensucat’ta sürdürdüğü ürün geliştirme müdürlüğü görevini,  üniversiteye döndüğü 1994 yılından 1997 yılı sonuna kadar danışman olarak yürütmüştür. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden, 1994 yılında Yardımcı Doçent, 1995 yılında Doçent ve 2003 yılında Profesör unvanlarını almıştır. Çalışma alanları, kumaş ve dokuma teknolojisi, tekstil malzemeleri, kalite ve akreditasyon sistemleri, araştırma alanları,  akıllı ve işlevsel tekstiller ile  nano yapılı teknik tekstillerin geliştirilmesidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nin Dekanı olarak, 08 Kasım 2008-15 Mart 2015 tarihleri arasında görev yapmıştır. Halen Fakülte  öğretim üyesi ve Senatörü, İTÜ Laboratuvar Yönetim Ofisi Koordinatörüdür. Mayıs 2015-Eylül 2020 tarihleri arasında Rektör Danışmanlığı görevinde bulunmuştur.

Prof. Dr. Nevin Çiğdem GÜRSOY (2015-2016)

nevin-gursoy

Çalışma Alanları:

Tekstil Kimyası, Engelli Bireyler için Fonksiyonel Giysi Geliştirilmesi

Prof. Dr. Ömer Berk BERKALP (2016-2023)

ömer-berkalp

Özgeçmiş:

06.02.1973, İzmir doğumludur.  Lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi,  Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde Temmuz 1994 yılında, yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Temmuz 1997 yılında, doktora öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Aralık 2002 yılında tamamlamıştır. Doktora öğrenimi sırasında 2000 –2002 yılları arasında ABD’de NC State College of Textiles, Nonwovens Cooperative Research ’da ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmıştır. Meslek yaşamına İstanbul Teknik Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başlamış, 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent ve 2013 yılında Profesör unvanlarını almıştır. 2005-2015 yılları arasında Tekstil Mühendisliği Bölümünün ilk Erasmus Koordinatörü olarak Erasmus Sisteminin, bölümde kuruluşu ve gelişiminde önemli katkıları olmuştur. Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nde Kasım 2008-Mart 2015 tarihleri arasında akademik işlerden sorumlu Dekan yardımcısı, yine aynı yıllar arasında Tekstil Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış ve hemen akabinde Mayıs 2015-Temmuz 2016 arası Rektör Danışmanı olarak devam etmiştir. Temmuz 2016-Ocak 2017 arasında Dekan vekili olarak atandıktan sonra 30 Ocak 2017’de Fakülte’ye Dekan olarak atanmış ve görevini sürdürmektedir. Çalışma alanları, dokuma kumaş ve nonwoven kumaş teknolojisi, kumaş tasarımı, dokuma makinaları, tekstil malzemelerinde geri dönüşüm,  kaplama ve laminasyon, tekstilde istatistiki kalite kontrol, tekstil fiziksel testler ile tekstil tabanlı kompozit malzemeler olup halen Prof.Mustafa Köseoğlu Tekstil Tabanlı Kompozit İleri Teknoloji ve Inovasyon Merkezi sorumlusu olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Prof. Dr. Nevin Çiğdem GÜRSOY, Dekan (2023-Günümüz)

nevin-gursoy

Çalışma Alanları: