Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür ATALAY’ın, Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan İNCE ile birlikte yürütücülüğünü üstlendiği İTÜ Soft Sensors Lab. çalışma grubundan “TexRobots Team” Teknofest Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması'nda 1.lik ve “SofTex Team” ise Teknofest İletişim Teknolojileri yarışmasında 3.'lük ödülünü aldı.

Üniversitemiz öğrencilerinden Ayşe Feyza Yılmaz, Kadir Özlem, Fidan Khalilbayli, Ömür Fatmanur Erzurumluoğlu’nun yer aldığı ve biyoteknoloji alanında birinci olan ''El Felci Rehabilitasyonu için Texrobot'' isimli projede tekstil tabanlı dikişsiz örme aktüatörler geliştirilerek felçli hastaların el rehabilitasyonu için yumuşak dış iskelet robotu yapımı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz öğrencilerinden Uğur Ayvaz, Kadir Özlem, Ayşe Feyza Yılmaz, Ali Emre Öztaş’ın yer aldığı ve iletişim alanında üçüncülük kazanan ''Tekstil Tabanlı Sensörler Kullanılarak Gerçek Zamanlı Aktivite ve Kalp Atış Hızı Tespiti '' projesinde ise tekstil tabanlı kapasitif gerinim sensörlerinin ve EKG elektrotlarının giysiye entegre edilmesi ile gerçek zamanlı aktivite ve kalp atış hızı tespiti yapıldı. Bluetooth ve IoT teknolojilerinin kullanılması ile modüler yapıda giyilebilir bir sistem tasarlandı.

  
 1 2

3 5

4