2019 yılında, tekstil sektöründe nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için üniversite sınavında ilk 80 bine giren ve ilk 5 tercihinden birini tekstil mühendisliği seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere asgari ücrete kadar burs projesi hayata geçti. Bu burs ile birlikte 2021 yılı Tekstil Mühendisliği Bölümümüzün taban puanında %80 artış gözlenirken, bölümümüze birincilikle giren öğrencimiz ilk 8000’de yer alıyor.

Burs projesinin bu seneki hazırlıkları için, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Sn Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, Tekstil ve Deri Mühendisliği Bölüm Başkanları, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Gültepe, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim kurulu Başkanı Sn. Ahmet Öksüz, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Şenocak ve ilgili birliklerin eğitimden sorumlu üyelerinin katılımıyla Zoom platformu üzerinden bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

deg-top-2 deg-top-3

deg-top-1