2020-2021 Güz Yarıyılı Bitirme Tasarım Projeleri

by Barış Darcan | Şub 08, 2021

Proje Adı: Moda Perakendecilerini ve Tedarikçilerini Değerlendirmek için Sürdürülebilirlik Performans Endeksi Tasarımı (Design of a Sustainability Performance Index to Evaluate Fashion Retailers and Their Suppliers)
Öğrenciler:  Kübra KARATAY, Sinem AYDIN, Ayşen KAYALI
Danışman Bilgisi: Prof. Dr. Emel ÖNDER KARAOĞLU

Proje Adı: Moda Perakendecileri için Pazaryeri Platformunun Analizi ve Online Satışları Artıracak Stratejilerin Tasarlanması (Analysis of A Marketplace Platform For Fashion Retailers And Designing Strategies to Increase Online Sales)
Öğrenciler: Asya Ecem KIRKAYA, Emiş Sedef GÖV, Kaan ZIRHLIOĞLU
Danışman Bilgisi: Prof. Dr. Emel ÖNDER KARAOĞLU & Prof. Dr. Cevza CANDAN

Proje Adı: Denim Kumaşlar için Ozon Terbiyesi (Ozone Finishing for Denim Fabrics)
Öğrenciler: Khikmatillo MATKHOSHİMOV, Başak CİĞEROĞLU, Hilal ÖTÜRK
Danışman Bilgisi: Prof. Dr. Hale CANBAZ KARAKAŞ

Proje Adı: Otomobiller için Darbe Emici Kompozit Panel Geliştirilmesi (Development of an Impact Absorbing Composite Panel for Automobiles)
Öğrenciler: Sevgi Aydanur CEYLAN, Gökçe SAKMAR
Danışman Bilgisi: Dr. Öğr. Üyesi İpek YALÇIN ENİŞ, Öğr. Gör. Dr. Hande SEZGİN

Proje Adı: Giyim Perakendeciliğinde COVID 19'un Sürdürülebilir Tüketim Üzerindeki Etkilerini İncelemek İçin Bir Model Tasarımı (Design of a model to examine the effects of Covid 19 on sustainable consumption in apparel retailing)
Öğrenciler: İrem SARI, Aleyna Rumeysa İRİ
Danışman Bilgisi: Doç. Dr. Nazan OKUR & Doç. Dr. Canan SARIÇAM

Proje Adı: Kenevir / Pamuk Elyaf Takviyeli Termoplastik Kompozitlerin Tasarımı ve Akustik Performansının Değerlendirilmesi (Design and Evaluation of Acoustic Performance of Hemp / Cotton Fiber Reinforced Thermoplastic Composites)
Öğrenciler: Kunter BİLGE, Atilla SAYIN, Seda Ezgi DÜZGÜN
Danışman Bilgisi: Dr. Sena CİMİLLİ DURU, Prof. Dr. Cevza CANDAN, Öğr. Gör. Dr. Hande SEZGİN

Proje Adı: Sürdürülebilirliğin hazır giyim sektörüne hammaddeden son ürüne kadar dahil edilmesi (Incorporating sustainability to ready to wear sector from raw material to end product)
Öğrenciler: Kaan ERİŞ, Seza YILMAZERLER, Hande Nur KAMAN
Danışman Bilgisi: Prof. Dr. Bülent ÖZİPEK & Prof. Dr. Hale CANBAZ KARAKAŞ

Proje Adı: Alev Geciktirici Olarak Kullanılacak UV İyileştirilebilir Kaplama Tasarımı (Design of a UV Curable Coating to be Used as Flame Retardant)
Öğrenciler: Gamze KASIMOĞLU, Aybüke MERAL
Danışman Bilgisi: Öğr. Gör. Dr. Berdan KALAV & Doç. Dr. İkilem GÖCEK

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, İstanbul’da tekstil mühendisliği eğitimi veren ilk öğretim kurumudur, ayrıca Türkiye’deki en iyi tekstil mühendisliği bölümleri içerisinde en önde gelenlerindendir. Tekstil Mühendisliği Bölümü, ilk olarak 1955 yılında Makine Mühendisliği içinde tekstil kürsüsü adı altında kurulduktan sonra günümüzdeki adını ve bağımsız statüsünü 1983 yılında almıştır. 2004 yılı Aralık ayında ise Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinin kurulmasıyla, Tekstil Mühendisliği Bölümü bu fakültenin altında işlevini sürdürmektedir.

abet

İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org(Kriter: Genel Kriterler). İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programının akreditasyonu ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen bağlantıyı ziyaret ediniz: https://tekstil.itu.edu.tr/egitim/akreditasyon/abet