Moda Tasarım Programı Öğretim Görevlimiz Elif Taşel'in Vogue Dergisi Röportajı

by Barış Darcan | Nis 13, 2021
Moda Tasarım Programı öğretim görevlilerimizden ve aynı zamanda 2009 İTÜ-2010 FIT mezunumuz Elif Taşel çok yakın bir zamanda hayata geçecek Tete Bleue markasına ve modaya dair Vogue dergisine röportaj verdi.

Moda Tasarım Programı öğretim görevlimiz ve İTÜ-2010 FIT mezunumuz Elif Taşel yakın bir zamanda hayata geçecek Tete Bleue markasına ve modaya dair Vogue dergisine röportaj verdi. 

Mezun olduktan sonra bir süre New York’ta yaşayan Elif Taşel; Isaac Mizrahi, Vera Wang, Cynthia Steffe, Mandy Coon gibi markalarda yaptığı stajlardan sonra Kenneth Cole ve Jill Stuart gibi markalarda yardımcı tasarımcı görevini üstlendi. Türkiye’ye döndüğünde farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra freelance tasarım danışmanı ve stilist olarak hem Beymen’le hem de farklı markalarla çalıştı.

Taşel’in Vogue dergisine verdiği röportajda hayatından çeşitli kesitlere yer vererek stilinin ve yaratıcılığının doğuş ve gelişim hikayesine, benimsediği tarzdan beğendiği tasarımcılara kadar birçok farklı detaya yer verildi.

vogue-roportaj

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, İstanbul’da tekstil mühendisliği eğitimi veren ilk öğretim kurumudur, ayrıca Türkiye’deki en iyi tekstil mühendisliği bölümleri içerisinde en önde gelenlerindendir. Tekstil Mühendisliği Bölümü, ilk olarak 1955 yılında Makine Mühendisliği içinde tekstil kürsüsü adı altında kurulduktan sonra günümüzdeki adını ve bağımsız statüsünü 1983 yılında almıştır. 2004 yılı Aralık ayında ise Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinin kurulmasıyla, Tekstil Mühendisliği Bölümü bu fakültenin altında işlevini sürdürmektedir.

abet

İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org(Kriter: Genel Kriterler). İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programının akreditasyonu ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen bağlantıyı ziyaret ediniz: https://tekstil.itu.edu.tr/egitim/akreditasyon/abet