Moda Tasarımı Programı Öğrencimiz Alara Alarcin'in Çalışması "Oriental Breeze"

by Janset Öztemur | May 11, 2021

Moda Tasarımı Programı 2. Sınıf öğrencimiz Alara Alarcin’in çalışması “Oriental Breeze” FIT Graduation Exhibition 2021 – AAS’de sergilenmek üzere seçildi. Öğrencimizin doğu kültüründen, modern Mısır ve Hint sanatından ilham alarak hazırladığı “Oriental Breeze” isimli çalışma bir patchwork elbiseden oluşuyor. Tasarımlar doğu esintisinin beraberinde getirdiği rengârenk kumaşları, oryantal desenleri, geometrik şekilleri ve şekil-renk karmaşasından oluşan gizemi içeriyor. Çalışmanın amacı bir geri dönüşüm projesi tasarlamak olduğu için elbisedeki her bir parça ya önceki projelerden kalan artık kumaşlardan ya da şal benzeri çeşitli giysi ve aksesuarlardan kesilen parçalardan oluşuyor. Hem örme hem dokuma kumaşların bir arada kullanıldığı bu çalışmada satenden yüne, viskozdan polyestere kadar birçok doğal ve sentetik kumaş türü görebilmek mümkün. Öte yandan, birkaç farklı canlı renkteki overloğu içe değil, dışa yaparak elbiseye daha doğal ve salaş bir hava vermek istenmiş. Bu kadar farklı birçok elementin bir arada uyum içinde olması İstanbul’u ve evrensel bir değere sahip Ayasofya’yı yansıttığı için tasarımın çekiminin büyüleyici Ayasofya Camii’nin önünde olması tercih edilmiş.

Sergilenen diğer tasarımları görmek için tıklayınız.

Screenshot 2021-05-10 20.26.09Screenshot 2021-05-10 20.26.25Screenshot 2021-05-10 20.26.34

1 comment

1. sadsada | Haz 06, 2021

Piyasada birden çok açık parfüm firması bulunmaktadır.

Tabi markaların muadillerini birebir çıkarmak zor iş.

Parfüm denilince günümüzde yüksek fiyatlarda akla geldiğinden dolayı insanlar alternatifler peşinde

tabiki bu konuda en iyi parfümleri kimin yaptığı da önemli.

Alberto Sego parfüm yüksek kaliteli açık parfümler üretiyor

Yüksek kaliteli parfümler için tıklayabilirsiniz PARFÜM

Bu  markayı mantıklı makale olan bu sayfadan yazıyı okuyarak deneyimledim ve sonuç mükemmel. Gerçekten kaliteli ürünleri var

Yazıyı merak ettiyseniz buraya tıklayabilirsiniz Açık Parfüm

Ayrıca parfümler ile ilgili olarak açıklayıcı bilgileri bulabileceğiniz linkleri de size aşağıda sunacağım.

evet yukuarıda en bilindik marka parfümlerin içeriklerine bakabilir onlar hakkında yorum yazabilirsiniz. Bu harika sitede parfümler hakkında bilgilenebilirsiniz.

Parfüm alınca sprey başlığına dikkat edin.

Firmalar çok püskürten başlıkları ile sizi kandırabilir.

Parfüm hemen bitiyor hemde çok sıkınca çok kalıyor.

Alberto sego parfümü bu yüzden tercih ettim.