Lisans Öğrencilerimizin Mezuniyet Coşkusu

by Suzan Özdemir | Eyl 13, 2021

250. yılını kutlamaya hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 247. yıl ve 248. yıl lisans mezuniyet törenleri pandemi koşullarına göre alınan tedbirler çerçevesinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde, 9-10 Eylül tarihleri boyunca coşkuyla kutlandı. İTÜ Stadyumu’nda görkemli bir organizasyonla gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinde 2020 yılından 3 bin 531, 2021 yılından ise 2 bin 290 olmak üzere yaklaşık 6 bin lisans öğrencisi diplomalarına kavuştu. Öğrencilerimizin mezuniyet sevincine, akademisyenler, mezunlar ve aileleri de dahil oldular. Eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz uzaktan eğitim nedeniyle uzun süredir ayrı kaldıkları okul ve arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelirken aynı zamanda mezuniyet diplomalarını aldılar.

Törenlerde, 1994 yılı İTÜ Makina Mühendisliği mezunu, ETİ Maden Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer’in yanı sıra 1989 yılı İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su H. Çağatay Özdoğru ve 1983 yılı İTÜ Elektrik Mühendisliği Mezunu Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle gibi iş dünyasının önemli isimleri de yeni mezunlara seslendi. İTÜ 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı lisans mezuniyet töreni aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi de bir araya getirdi.

İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenlerde mezun olan öğrencilerimizle öğretim üyelerimiz fotoğraf çekimi için sahneye davet edilirken bu sırada bölümlerini birinci, ikinci ve üçüncü bitiren öğrencilerin de isimleri okundu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu Simge Sağın’ın mini bir konserinin ardından, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu’nun öğrencilerle birlikte yaptığı yemin ve kep atma seremonisiyle tören sona erdi.

WhatsApp Image 2021-09-13 at 16.32.49 (1)

WhatsApp Image 2021-09-13 at 16.32.50

WhatsApp Image 2021-09-13 at 16.32.50 (1)

WhatsApp Image 2021-09-13 at 16.32.51