Fakültemizden En Yenilikçi Bilimsel Temelli Proje Kategorisinde İkincilik Ödülü

by Elçin Emekdar Karaman | Oca 04, 2022
Fakültemiz üyelerinden Doç. Dr. Umut Kıvanç Şahin, Ar. Gör. Hatice Açıkgöz Tufan ve Ar. Gör. Elçin Emekdar En Yenilikçi Bilimsel Temelli Proje Kategorisinde ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Fakültemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Umut Kıvanç Şahin, Araş. Gör. Hatice Açıkgöz Tufan, Araş. Gör. Elçin Emekdar’ın yanı sıra Eren Perakende Ar-Ge Merkezi çalışanları Muhammed Fatih Yüksel ve Durul Büşra Dilden’in katkıları ile hazırlanan “One-Step Easy-Care & Softening Finishing of Knitted Cotton Fabric” isimli proje, RDCONF (International Conference on Design, Research and Development) Ar-Ge ve İnovasyon Ödülleri 2021, En Yenilikçi Bilimsel Temelli Proje kategorisinde ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, kırışmazlık ve yumuşaklık amacıyla kumaşlara uygulanan reçinelerin yerine katyonik modifiye yumuşatıcılar tercih edilmiş, bu sayede tek adımda çapraz bağlama ve yumuşatma fonksiyonlarının iyileştirilmesi sağlanmıştır. Kimyasal yükünün ve proses sürelerinin azaltılmasına olanak tanıyan bu işlem sayesinde, banyo sayısındaki azalma elde edilmiş; böylece su, enerji ve işçilik tasarrufu sağlanmıştır.

Değerli öğretim üyemizi ve yardımcılarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

1642580746438

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, İstanbul’da tekstil mühendisliği eğitimi veren ilk öğretim kurumudur, ayrıca Türkiye’deki en iyi tekstil mühendisliği bölümleri içerisinde en önde gelenlerindendir. Tekstil Mühendisliği Bölümü, ilk olarak 1955 yılında Makine Mühendisliği içinde tekstil kürsüsü adı altında kurulduktan sonra günümüzdeki adını ve bağımsız statüsünü 1983 yılında almıştır. 2004 yılı Aralık ayında ise Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinin kurulmasıyla, Tekstil Mühendisliği Bölümü bu fakültenin altında işlevini sürdürmektedir.

abet

İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org(Kriter: Genel Kriterler). İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programının akreditasyonu ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen bağlantıyı ziyaret ediniz: https://tekstil.itu.edu.tr/egitim/akreditasyon/abet