Tübitak 1505 Proje Desteği

by Suzan Özdemir | Şub 15, 2022
Prof. Dr. Banu Nergis ve Prof. Dr. Cevza Candan’ın projesi desteklenmeye hak kazandı.

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Banu Nergis ve Prof. Dr. Cevza Candan’ın Küçükçalık Tekstil ile hazırladıkları “Boşluklu (C Kesit) Bikomponent Filament İpliklerden Mamul, Akustik Özellikleri İyileştirilmiş Blackout (Işık Geçirmez) Kumaş Tasarımı” isimli TÜBİTAK 1505 projesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Programı çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı.

Bu proje kapsamında, yan yana boşluklu kesit (C kesit) başta olmak üzere, farklı kesitlerde bikomponent liflerden üretilen sentetik iplikler kullanılarak, akustik özellikleri iyileştirilmiş “blackout” (ışık geçirmez) dokuma kumaşlar geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, proje dahilinde geri dönüştürülmüş PET kullanımıyla çevreye duyarlı akustik blackout dokuma kumaş yapılarının geliştirilmesi için gerekli ürün ve üretim süreçlerine ilişkin veri ve tecrübe birikimi sağlamanın da önemine vurgu yapılıyor. 

Değerli öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, İstanbul’da tekstil mühendisliği eğitimi veren ilk öğretim kurumudur, ayrıca Türkiye’deki en iyi tekstil mühendisliği bölümleri içerisinde en önde gelenlerindendir. Tekstil Mühendisliği Bölümü, ilk olarak 1955 yılında Makine Mühendisliği içinde tekstil kürsüsü adı altında kurulduktan sonra günümüzdeki adını ve bağımsız statüsünü 1983 yılında almıştır. 2004 yılı Aralık ayında ise Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinin kurulmasıyla, Tekstil Mühendisliği Bölümü bu fakültenin altında işlevini sürdürmektedir.

abet

İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org(Kriter: Genel Kriterler). İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programının akreditasyonu ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen bağlantıyı ziyaret ediniz: https://tekstil.itu.edu.tr/egitim/akreditasyon/abet