TÜBİTAK Star Bursiyerlerimiz

by Nurşah Çağlar | May 24, 2023
TÜBİTAK Star Lisans Çağrısı kapsamında, öğrencilerimiz Ayada Umut Çıngay, İbrahim Karataş, Aylin Kaya ve Eda Gündoğar TÜBİTAK projelerinde bursiyer olarak çalışmaya başladılar.
TÜBİTAK Star Lisans Çağrısı (2022/2. Dönem) Desteği kapsamında, Tekstil Mühendisliği lisans son sınıf öğrencimiz Ayada Umut Çıngay, Doç. Dr. İpek Yalçın Eniş danışmanlığında 121M309 nolu "Biyobozunur Vasküler Greft Tasarımı" konulu TÜBİTAK 1001 projesinde bursiyer olarak çalışmaya başladı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje İçeriği: Biyobozunur vasküler greft tasarımı, üretimi, mekanik ve in-vitro analizlerinin gerçekleştirilmesi, domuz karotis arterine implantasyonu ve implantasyon sonrası ardıl yapısal, histolojik, mekanik, morfolojik ve biyolojik analizlerin gerçekleştirilmesi.

 ek1        



TÜBİTAK Star Lisans Çağrısı (2022/2. Dönem) Desteği kapsamında, Tekstil Mühendisliği lisans öğrencimiz İbrahim Karataş, Doç. Dr. Sena Cimilli Duru danışmanlığında 122M699 nolu "Çocuk Dış Giyimine Yönelik Kenevir Karışımı İplikler Kullanılarak UV Koruyuculuğu İyileştirilmiş Çevre Dostu Mevsimlik Örme Kumaşların Geliştirilmesi" konulu TÜBİTAK 1002 projesinde bursiyer olarak çalışmaya başladı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje İçeriği: Projede, kenevir esaslı ipliklerin yanı sıra yenilikçi ve doğada bozunur liflerden mamul edilmiş ipliklerin beraber kullanılarak mevsimlik çocuk dış giyimine uygun örme kumaşlar geliştirilmesi hedefleniyor. Çevre dostu bu kumaşların, UV koruyuculuğunun geliştirilmesi ise proje kapsamında amaçlanan temel noktalar arasında yer alıyor.

whatsapp-ımage-2023-05-29-at-17-29-53



TÜBİTAK Star Lisans Çağrısı (2022/2. Dönem) Desteği kapsamında, Tekstil Mühendisliği lisans öğrencilerimiz Aylin Kaya ve Eda Gündoğar, Doç. Dr. Alper Gürarslan danışmanlığında 221M272 nolu "Gözenekli Aljinat Lifi Ve Aktif Yara Örtüsü Geliştirilmesi" konulu TÜBİTAK 1001 projesinde bursiyer olarak çalışmaya başladı.  Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje İçeriği: Projede, yaraların iyileşme sürecinde aktif rol oynayacak ve yara iyileşme sürecini kısaltacak bir yara örtüsü geliştirilecek.  Lif, polimer, tekstil, malzeme ve fizyoloji disiplinlerinin kesişim noktasında olan çalışma dahilinde, öncelikle yeni bir lif üretilip sonraki süreçte anti-bakteriyel yara örtülerinin üretilmesi ve geliştirilen yara örtülerinin fiziksel özelliklerinin incelenmesi hedefleniyor.

alper-g_stare5fc8e69cf724645b8b2c08bfca1c8f0



     

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, İstanbul’da tekstil mühendisliği eğitimi veren ilk öğretim kurumudur, ayrıca Türkiye’deki en iyi tekstil mühendisliği bölümleri içerisinde en önde gelenlerindendir. Tekstil Mühendisliği Bölümü, ilk olarak 1955 yılında Makine Mühendisliği içinde tekstil kürsüsü adı altında kurulduktan sonra günümüzdeki adını ve bağımsız statüsünü 1983 yılında almıştır. 2004 yılı Aralık ayında ise Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinin kurulmasıyla, Tekstil Mühendisliği Bölümü bu fakültenin altında işlevini sürdürmektedir.

abet

İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org(Kriter: Genel Kriterler). İTÜ Tekstil Mühendisliği Lisans Programının akreditasyonu ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen bağlantıyı ziyaret ediniz: https://tekstil.itu.edu.tr/egitim/akreditasyon/abet