Fakültemiz ile IPEKYOL arasında, hazır giyim ve perakende sektörüne yönelik projeler ve profesyonel eğitim programları geliştirmek üzere imzalanan “Eğitim ve Akademik İşbirliği Protokolü” kapsamında, Moda Tasarım Programı öğrencilerimiz “IPEKYOL Sonbahar-Güz 2021 Koleksiyonu” için tasarlıyor.

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin çalışmaları ile her sene düzenli olarak gerçekleştirilen ITU FASHIONSHOW Tasarım Yarışması, bu yıl pandemi önlemleri kapsamında farklı bir format ile Türk Tekstil ve Hazırgiyim Sanayii paydaşları ile buluşuyor.

Öğrencilerimiz tarafından Sonbahar-Kış 2021 sezonu için hazırlanacak beş parçadan oluşan koleksiyonlar arasından seçilen bir koleksiyon IPEKYOL tarafından üretilerek, “#itumodatasarimogrencileritarafındantasarlanmıstır” etiketi ile firmanın çevrim içi satış sitesinde satışa sunulacak. Üretim aşamasından katalog çekimlerine kadar tüm süreçlere ait görseller oluşturularak seçilen tasarım gerek IPEKYOL’un gerekse fakültemizin ilgili sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor olacak. Öğrencilere hazırlık aşamalarında mentorluk yapmak üzere oluşturulan ekipte; Ipekyol Kreatif Direktörü Hilal Şendur ve Twist Tasarım Müdürü Fatma Arslan ile İTÜ Moda Tasarım Programı öğretim üye ve görevlileri Prof. Dr. Cevza Candan, Dr. Belgin Görgün, Şükriye Y. Filiz’in yanı sıra yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak programa katkı sunan mezunlarımız da yer alacak.

Yarışmaya katılan diğer öğrencilerimizin koleksiyonları fakültemiz instagram hesabından paylaşılarak takipçilerimizin beğenisine sunulacak olup ilgilenenler, koleksiyonların tasarımcılarıyla iletişime geçebilme fırsatı yakalayacak.