FIT Graduation Exhibition 2021 – AAS’de sergilenmek üzere seçilen Moda Tasarımı Programı 2. Sınıf öğrencimiz Alara Alarcin’in “Oriental Breeze” isimli patchwork elbiseden oluşan çalışması doğu kültüründen, modern Mısır ve Hint sanatından esintiler taşıyor.

Doğu esintisinin beraberinde getirdiği rengârenk kumaşları, oryantal desenleri, geometrik şekilleri ve şekil-renk karmaşasından oluşan gizemi içeren tasarımın amacı bir geri dönüşüm ürünü tasarlamak olduğu için elbisedeki her bir parça, ya önceki projelerden kalan artık kumaşlardan ya da şal benzeri çeşitli giysi ve aksesuarlardan kesilen parçalardan oluşuyor.

Hem örme hem dokuma kumaşların bir arada kullanıldığı bu tasarımlarda satenden yüne, viskondan polyestere kadar birçok doğal ve sentetik kumaş türü görebilmek mümkün. Öte yandan, birkaç farklı canlı renkteki overlok dikişi iç yerine dışta kullanılmasıyla elbiseye daha doğal ve salaş bir hava verilmiş. Bu kadar farklı elementin bir arada uyum içinde olması İstanbul’u ve evrensel bir değere sahip olan Ayasofya’yı yansıttığı için tasarımın fotoğraf çekimleri de büyüleyici Ayasofya Camii’nin önünde gerçekleştirilmiş.

Sergilenen diğer tasarımları görmek için tıklayınız.

Screenshot 2021-05-10 20.26.09Screenshot 2021-05-10 20.26.25Screenshot 2021-05-10 20.26.34