“Geçmişten Günümüze Tekstil Makineleri” Sergisi İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde açıldı.

İTKİB sponsorluğunda hayata geçirilen serginin açılışı, 9 Aralık 2022 tarihinde Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nin 3. kat koridorunda gerçekleşti.

Serginin açılış konuşmasını fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp gerçekleştirdi. Törenimize üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve Prof. Dr. Mustafa Kumral, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın, İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan’ın yanı sıra birçok mezunumuz, öğrencimiz, sektör temsilcilerimiz, akademik ve idari personelimiz de katılım sağladı.

Tekstil Kürsüsün kurulduğu günden (1955) bu yana hem eğitim hem de sanayinin laboratuvar ihtiyaçlarına yönelik kullanılan ve zamanının en iyi teknolojisine sahip test cihazlarının günümüzle buluştuğu “Geçmişten Günümüze Tekstil Makineleri” Sergisi, Türkiye’de üniversite bünyesinde yer alan tekstil alanındaki ilk laboratuvar test cihazları sergisi olma özelliğini taşıyor.

İplik ve kumaş mukavemet test cihazları, pH metre, kıl higrometre, polimetre, mikroskoplar, farklı çalışma prensiplerine sahip teraziler gibi özellikle 1950 -1960’lı yıllarda imal edilmiş çok çeşitli cihazlar bulunan sergide sergilenen en eski cihaz, Jung-Thoma Kayar Mikrotomu (E. Leitz Wetzlar, Almanya (1923))’dur.

Sergi sponsorlarımız İTHİB, İHKİB ve İTÜ Rektörlüğü ile serginin hazırlık ve organizasyon sürecine katkı sunan fakültemiz akademisyenlerine teşekkür ederiz. 

Serginin hazırlık ve organizasyon sürecine katkı sunan akademisyenler:

Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp
Prof. Dr. Burçak Karagüzel Kayaoğlu
Dr. Öğr. Üyesi İpek Yalçın Eniş
Öğr. Gör. Dr. Berdan Kalav
Öğr. Gör. Dr. Hande Sezgin
Araş. Gör. Aybeniz Seyhan
Araş. Gör. Janset Öztemur
Araş. Gör. Nurşah Çağlar
Araş. Gör. Melis Küçükyılmaz

IMG_2260 IMG_2138

2 3

4 5

7 8

9