Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İngiltere’de The University of Manchester da tamamlayan Dr.Hend Elmoughni, doktora eğitimi sonrasında Qatar Science and Technology Park, Incubation Centre, Doha’ da akıllı tekstil projeleri geliştirme üzerine bir start-up firmasını kurmuştur. Bu çalışmaların akabinde Amerika Birleşik Devletlerinde 2017-2018 yılları arasında Georgia Institute of Technology, Scalable Energy Engineering Laboratuarında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.

Dr. Hend Emoughni’nin güncel çalışma konuları tekstil tabanlı termoelektrik yapıların geliştirilmesi üzerinedir. Kasım 2019’da fakültemize gelen Emoughni, şu anda Doç. Dr. Özgür Atalay’ın yürücülüğünü üstlendiği “Engineering of Flexible Textile- Integrated Thermoelectric Devices for Power Generation” adlı projede çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda, kendisi tekstil tabanlı hareket yakalama mekanizmaları ve yumuşak robotik konuları üzerine de çalışmalarını sürdürüyor.

hend-emoughni