Fakültemiz ile Amerika’nın en prestijli Tekstil okulu North Carolina State University, Wilson College of Textiles arasında imzalanmış olan “3+1+Yüksek Lisans” programı kapsamında, Didem Kıryaman isimli tekstil mühendisliği öğrencimiz programı başarı ile tamamlayarak İTÜ’den mezun olmaya hak kazanmıştır.

" Ben Didem Kıryaman. İTÜ Tekstil mühendisliği lisans bölümünün son yılını 3+1 Yüksek Lisans Programının şartlarını sağlayarak North Carolina State Üniversitesinde (NCSU) okumak üzere hak kazanan ilk öğrenci oldum. Her ne kadar ilk öğrenci olmanın türlü zorlukları ile karşılaşmış olsam da İTÜ’deki ve NCSU’daki danışmanlarım sayesinde hepsinin üstesinden geldim. Bu program boyunca bitirme projemi Under Armour ile birlikte yapma şansı bulurken yüksek lisans dersleri alarak profesörler ile birlikte çalışmaya başladım. Bu sayede 2020 güz döneminde başlayacağım yüksek lisans programından 2 dönem içerisinde mezun olma imkanını elde ettim. Aynı zamanda bu program ile birlikte hayatımda ilk defa Türk kültüründen ve toplum yapısından çok farklı bir yerde tek başıma yaşama fırsatı buldum. Kısacası bu program İngilizceye olan hakimiyetimi arttırırken kişisel gelişimim ve akademik kariyerim açısından bana çok fayda sağladı. Bu süreç içerisinde bana desteklerini esirgemeyen Sayın Nazan Okur ve Burçak Karagüzel Hocalarıma ne kadar teşekkür etsem az. Akademik kariyer hedefleyen ya da Ar-Ge departmanında çalışmayı hedefleyen arkadaşlarıma bu programı mutlaka gözden geçirmelerini tavsiye ederim. "

ımg_3350

ımg_3346