Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı makalesinde, dünya çapında yayın yapan akademisyenlerin bilimsel makalelerinin adedi, etkisi, aldığı atıf sayısı ve oranı gibi bilimsel kriterlerden yola çıkarak bir sıralama oluşturuldu.

Stanford Üniversitesi’nin koordinasyonunda yürütülen söz konusu çalışmada 161.442 bilim insanı sıralandı. En etkili bilim insanları listesinde, Türkiye’den 857 bilim insanı yer alırken İTÜ, 45 bilim insanı ile bu listede en fazla akademisyeni bulunan Türk üniversitesi oldu.

İTÜ’nün çeşitli bölümlerinden 45 akademisyenin dahil olduğu listede Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Atalay da yer alıyor.

Kendisini bu üstün başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

ozgur-atalay