Moda Tasarımı Programı Öğrencimiz Alara Alarcin'in Çalışması "Oriental Breeze"

Moda Tasarımı Programı 2. Sınıf öğrencimiz Alara Alarcin’in çalışması “Oriental Breeze” FIT Graduation Exhibition 2021 – AAS’de sergilenmek üzere seçildi. Öğrencimizin doğu kültüründen, modern Mısır ve Hint sanatından ilham alarak hazırladığı “Oriental Breeze” isimli çalışma bir patchwork elbiseden oluşuyor. Tasarımlar doğu esintisinin beraberinde getirdiği rengârenk kumaşları, oryantal desenleri, geometrik şekilleri ve şekil-renk karmaşasından oluşan gizemi içeriyor. Çalışmanın amacı bir geri dönüşüm projesi tasarlamak olduğu için elbisedeki her bir parça ya önceki projelerden kalan artık kumaşlardan ya da şal benzeri çeşitli giysi ve aksesuarlardan kesilen parçalardan oluşuyor. Hem örme hem dokuma kumaşların bir arada kullanıldığı bu çalışmada satenden yüne, viskozdan polyestere kadar birçok doğal ve sentetik kumaş türü görebilmek mümkün. Öte yandan, birkaç farklı canlı renkteki overloğu içe değil, dışa yaparak elbiseye daha doğal ve salaş bir hava vermek istenmiş. Bu kadar farklı birçok elementin bir arada uyum içinde olması İstanbul’u ve evrensel bir değere sahip Ayasofya’yı yansıttığı için tasarımın çekiminin büyüleyici Ayasofya Camii’nin önünde olması tercih edilmiş.

Sergilenen diğer tasarımları görmek için tıklayınız.

Screenshot 2021-05-10 20.26.09Screenshot 2021-05-10 20.26.25Screenshot 2021-05-10 20.26.34