Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Meltem Yanılmaz ve Doç. Dr. Özgür Atalay da dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almaya hak kazandı.

Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının belirlendiği liste bilimsel, teknik ve tıbbi içerikleri ile öne çıkan Elsevier yayıncılık şirketi tarafından yayımlandı.

“Kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelenen sıralamada; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler göz önünde bulundurularak değerlendirmeler gerçekleştirildi. 2020 yılına ait yayınların bu kriterlere göre sıralandığı listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den 1.150 bilim insanı dâhil olurken, İTÜ’den 50 isim girdi. İlk 100’de 4, ilk 500’de 19 ve ilk 1000’de ise 30 akademisyenin yer aldığı İTÜ, Türkiye’de listeye giren bilim insanı sayısı bakımından geçtiğimiz yılki başarısını koruyarak birinci sırada yer aldı.

Elsevier 2020 yılı en etkili İTÜ'lü bilim insanları listesine erişim için tıklayınız.

Elsevier kariyer boyu etki kategorisinde  yer alan İTÜ'lü bilim insanları listesine erişim için tıklayınız.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için tıklayınız.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

7y