Tekstil İhracatçı Birlikleri (İTHİB, GATHİB, UTİB, ATHİB, ETHİB), Hazır Giyim İhracatçı Birlikleri (İHKİB, DENİB, EHKİB, UHKİB, AHKİB) tarafından Tekstil Mühendisliği’ni kazanan öğrencilere burs verilecektir.

Uygulama kapsamında;

• Öğrencinin üniversiteye girişte başarı sıralamasının tekstil mühendisliği için ilk 80.000 içerisinde olması,
    • Üniversiteye giriş sınavında ilk 20 binde yer alıp Tekstil Mühendisliğini seçen öğrenciye asgari ücret düzeyinde maaş bağlanacaktır.
    • İlk 20-50 bine girip tekstil mühendisliğini seçen öğrenciye asgari ücretin yüzde 70’i kadar maaş verilecektir.
    • 50-80 binde yer alıp, tekstil mühendisliğini tercih eden öğrenciye asgari ücretin yüzde 50’si kadar maaş bağlanacaktır.
  • İlk 5 tercihinden birinin “ Tekstil Mühendisliği” olması ve bu tercihlerinden birine yerleşmiş olması,
  • Her yıl 4 üzerinden 2,5 (100 üzerinden en az 65) genel not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.