TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 yılı 1. Dönem başvuru sonuçları açıklandı. Tekstil mühendisliği öğrencilerimizden Aslin Kartun ve Merve Şenay’ın projeleri Doç Dr. Alper Gürarslan’ın danışmanlığında; İrem Yılmaz , Öykü Elmas, Sevgi Altay ve Ecem Alagöz’ün projeleri Doç. Dr. Umut Kıvanç Şahin’in danışmanlığında yürütülecek.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Gümüş Nanotel Kaplı Gözenekli Aljinat Filmi Oluşturulmasında Polivinil Alkol Konsantrasyonunun Etkisinin Araştırılması

Öğrenci: Aslin KARTUN

Danışman: Doç. Dr. Alper GÜRARSLAN

Bu projede yara iyileşme süresinin kısalmasına katkıda bulunacak antibakteriyel yara örtüsü oluşturulması hedefleniyor. Çalışmada, çözelti dökme (solvent casting) yöntemiyle elde edilen gözenekli aljinat filmi yapımında polivinal alkol (PVA) konsantrasyonunun gözenek oluşumuna etkisi incelenecek.

Gümüş Nanotel Kaplı Gözenekli Aljinat Filmi Oluşturulmasında Polivinil Alkol Konsantrasyonunun Etkisinin Araştırılması

Öğrenci: Merve ŞENAY

Danışman: Doç. Dr. Alper GÜRARSLAN

Bu proje ile birlikte multifonksiyonel özelliklere sahip gümüş nanotel kaplı aljinat filmlerinde farklı PVA moleküler ağırlığı kullanılarak elde edilen yara örtülerinin gözenek oluşumunun aktif yaraların iyileşme sürecine katkıda bulunması hedefleniyor.  Çalışmada, çözelti dökme yöntemiyle elde edilen gözenekli aljinat filmi yapımında polivinal alkol (PVA) moleküler ağırlığının gözenek oluşumuna etkisi ve filmler gümüş nanotel ile kaplanarak antibakteriyellik özelliği incelenecektir.

Denim Kumaşların Termal Konfor Özelliklerinin İyileştirilmesi

Öğrenci Ekibi: İrem YILMAZ, Ecem ALAGÖZ, Öykü ELMAS, Sevgi ALTAY

Danışman: Doç. Dr. Umut Kıvanç ŞAHİN

Bu projede denim kumaşların termal konfor özelliklerini geliştirmek üzere, mikro-kapsülasyon yöntemi kullanılarak formaldehit içermeyen çapraz bağlayıcılar yardımıyla faz değiştiren malzemelerin yüksek performans verecek şekilde denim ürünlere uygulanması planlandı. Bu araştırmanın amacı, denim ürün kullanıcısının giyerken kendini daha rahat hissedeceği, üretim esnasında zararlı kimyasallar kullanılmayan denim ürünlerin elde edilmesi için yenilikçi bir proses geliştirilmesidir.


WhatsApp Image 2022-12-02 at 10.35.00 kivanc tubitak