TÜBİTAK Star Lisans Çağrısı (2022/2. Dönem) Desteği kapsamında, Tekstil Mühendisliği lisans son sınıf öğrencimiz Ayada Umut Çıngay, Doç. Dr. İpek Yalçın Eniş danışmanlığında 121M309 nolu "Biyobozunur Vasküler Greft Tasarımı" konulu TÜBİTAK 1001 projesinde bursiyer olarak çalışmaya başladı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Proje İçeriği: Biyobozunur vasküler greft tasarımı, üretimi, mekanik ve in-vitro analizlerinin gerçekleştirilmesi, domuz karotis arterine implantasyonu ve implantasyon sonrası ardıl yapısal, histolojik, mekanik, morfolojik ve biyolojik analizlerin gerçekleştirilmesi.
TÜBİTAK Star Lisans Çağrısı (2022/2. Dönem) Desteği kapsamında, Tekstil Mühendisliği lisans öğrencimiz İbrahim Karataş, Doç. Dr. Sena Cimilli Duru danışmanlığında 122M699 nolu "Çocuk Dış Giyimine Yönelik Kenevir Karışımı İplikler Kullanılarak UV Koruyuculuğu İyileştirilmiş Çevre Dostu Mevsimlik Örme Kumaşların Geliştirilmesi" konulu TÜBİTAK 1002 projesinde bursiyer olarak çalışmaya başladı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Proje İçeriği: Projede, kenevir esaslı ipliklerin yanı sıra yenilikçi ve doğada bozunur liflerden mamul edilmiş ipliklerin beraber kullanılarak mevsimlik çocuk dış giyimine uygun örme kumaşlar geliştirilmesi hedefleniyor. Çevre dostu bu kumaşların, UV koruyuculuğunun geliştirilmesi ise proje kapsamında amaçlanan temel noktalar arasında yer alıyor.
TÜBİTAK Star Lisans Çağrısı (2022/2. Dönem) Desteği kapsamında, Tekstil Mühendisliği lisans öğrencilerimiz Aylin Kaya ve Eda Gündoğar, Doç. Dr. Alper Gürarslan danışmanlığında 221M272 nolu "Gözenekli Aljinat Lifi Ve Aktif Yara Örtüsü Geliştirilmesi" konulu TÜBİTAK 1001 projesinde bursiyer olarak çalışmaya başladı. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Proje İçeriği: Projede, yaraların iyileşme sürecinde aktif rol oynayacak ve yara iyileşme sürecini kısaltacak bir yara örtüsü geliştirilecek. Lif, polimer, tekstil, malzeme ve fizyoloji disiplinlerinin kesişim noktasında olan çalışma dahilinde, öncelikle yeni bir lif üretilip sonraki süreçte anti-bakteriyel yara örtülerinin üretilmesi ve geliştirilen yara örtülerinin fiziksel özelliklerinin incelenmesi hedefleniyor.