Tübitak Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)\ 2221-Konuk Veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında, Prof. Dr. Cevza CANDAN tarafından hazırlanıp sunulan proje ile Münih Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. M. Murat Pekşen ile Aachen Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Al-Masri Üniversitemiz ev sahipliğinde 11 - 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında davetli araştırmacılar olarak çalışmalarda bulunmuşlardır. BİDEB 2221 Destekleme Programının Nisan Dönemi başvuruları bağlamında, TÜBİTAK tarafından belirlenen başlığına uygun olarak; Dr. M Murat Peksen, Dr. Ali Al-Masri, Prof. Dr. Cevza CANDAN ve Prof. Dr. Banu NERGİS “Yapı sektörü için güçlendirici, yüksek performanslı malzemelerden oluşan teknik tekstil tasarımı”  konu başlığı üzerinden yayın, proje ve seminer esaslı çalışmalarda bulunmuşlardır.

Adı geçen bilim insanları, anılan süre içinde depreme dayanıklı yapılar geliştirmeye yönelik, tekstil esaslı malzemelerin beton vb. inşaat malzemeleri ile birlikte kullanımı üzerine modelleme/simülasyon esaslı araştırmalar için ön çalışmaları tamamlamışlardır. Bunun yanında, konuk bilim insanları 18 Mayıs 2023 tarihinde sektör katılımına da açık olmak üzere, lisansüstü öğrencilerine yönelik; “Bilgisayar Destekli Mühendislik (Computer Aided Engineering- CAE) Yaklaşımında Modelleme ve Simülasyon” ile “ İnşaat Sektöründe Tekstil Malzemeleri Kullanılarak Güçlendirilmiş Kompozitler” başlıklı iki adet çevrimiçi seminer vermişlerdir.

Cevza HocaBanu Hoca