23 Haziran akşamı, gururla kutladığımız İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 250. yıl mezuniyet töreni, Ayazağa Yerleşkesi'nde bulunan İTÜ Stadyumu'nda muhteşem bir coşkuyla gerçekleşti. Tekstil Mühendisliği, Moda Tasarımı, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Lisans Programları ile Tekstil Mühendisliği, Yenilikçi Teknik Tekstiller, Hazır Giyim Perakende ve Moda Yönetimi lisansüstü programlarımızdan mezun olan öğrenciler kep atmanın coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Bu anlamlı törenin aynı zamanda Dünya Kadın Mühendisler Günü'nde gerçekleşmesi sebebiyle Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, törende yaptığı konuşmada bu ayrıcalığa vurgu yaparak şunları belirtti: "Cumhuriyet tarihimizde Altan Edige ve Sabiha Gürayman gibi ilk kadın mühendislerimiz İTÜ'den mezun olarak memlekete hizmete başlamışlardır. İTÜ'nün bu konudaki öncülüğü bugün de devam etmektedir. Akademisyenlerimizin neredeyse yarıya yakını kadın akademisyenlerimizden oluşmaktadır."

Bu özel ve anlamlı 250. yıl mezuniyet töreninde kep atan tüm lisans ve lisansüstü mezunlarımızı en içten tebrik ediyor, başarılarının her daim devam etmesini diliyoruz. İTÜ ailesi olarak, mezunlarımızın kazandıkları bilgi ve deneyimlerle toplumlarına önemli katkılar sunacaklarına olan inancımızı yineleyerek, gelecekteki projelerinde de aynı başarıları görmeyi umuyoruz.



145678