Fakültemiz ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp'in kongre düzenleme kurulu başkanlığında yürütülen International Textile and Fashion Congress, 16-17 Mart tarihlerinde İTÜ Gümüşsuyu Kampüsünde gerçekleşti. Etkinlikte, 3 kıta ve 11 farklı ülkeden 150’nin üzerinde katılımcı yerini aldı.

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Besim Özek, YÜNSA Operasyon Müdürü Engin Sarıbüyük’ün açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik, Prof. Dr. Behnam Pourdeyhimi, Dr. Rudolf Hufenus, Prof. Dr. Alper İlki, Arzu Kaprol ve Dr. Öğr. Üyesi Amy Sperber gibi farklı disiplinlerden alanında uzman davetli konuşmacıları ağırladı. Depremden pandemiye, çevre kirliliğinden toplumsal normlara, tekstilin ve modanın çözüm aradığı konu başlıkları tartışılan bu konuşmalar, çevrim içi veya fiziki katılımlı olarak gerçekleşti. 

Farkı disiplinlerden akademisyenlerin yanı sıra Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin de yoğun şekilde katılım sağladığı ITFC2023'te akıllı tekstillerden nanoteknolojiye, endüstri 4.0’dan dijitalleşen moda akımlarına dek pek çok yenilikçi başlıkta sunumlar gerçekleşti.

ITFC2023’ün hayata geçmesine katkı sunan sponsorlarımız; Tekstil İşveren Sendikası, İHKİB, İTHİB, YÜNSA, INOVENSO, BOSSA, HASSAN, KARINCA TEKSTİL , OBA, SANKO ve RB KARESİ oldu. İBB Medya desteği ile tanıtımı gerçekleşen kongrenin organizasyonunu Dalya Turizm gerçekleştirdi.

2025’te ikincisinin düzenlenmesi planlanan kongrenin sanayi ile akademiyi buluşturan ulusal ve uluslararası işbirlikleri için ortak bir platform haline dönüşmesi hedeflenmektedir.

1-öbb 2-salon3 3-pasahan 4-salon2

5-besim ozek 6-salon1 7-engın bey 8-salon6

9-sule hoca 10-salon4 1 G

2 2b 3

4 5 6-alternatif

7 8 9

A B C

D E F

H I J